ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Angela Merkel susține că nu există niciun motiv pentru care UE să renunțe la sancțiunile impuse Rusiei pe fondul anexării peninsulei Crimeea, fostă provincie ucraineană, în 2014, a declarat un purtător de cuvânt al Guvernului german, citat de Reuters, conform Mediafax.

 Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, a subliniat marți că anumite state membre UE sunt sceptice în privința prelungirii sancțiunilor impuse Rusiei pe fondul crizei teritoriale cu Ucraina în chestiunea anexării Crimeei și nu se știe exact dacă cele 28 de state membre ale blocului european vor decide să le prelungească.

"Pot doar să vă spun că în prezent cancelarul german poartă discuții cu ministrul de Externe și că amândoi au agreat că acordul de pace de la Minsk trebuie susținut în continuare. Cancelarul nu vede niciun motiv pentru care aceste sancțiuni să fie ridicate", a indicat Christiane Wirtz, purtătorul de cuvânt al Guvernului german, în cadrul unei conferințe de presă.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe a precizat că declarațiile făcute de Steinmeier nu intră în contradicție cu poziția Guvernului german față de criza din Ucraina și cu declarația finală comună a liderilor statelor care au participat la summitul G7 din Japonia săptămâna trecută.