ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Demonstranți ucraineni au atacat, sâmbătă, două sedii ale unor bănci rusești, la Kiev, în marja unor manifestații care marchează doi ani de la protestele violente ce au condus la îndepărtarea de la putere a regimului prorus al lui Viktor Ianukovici.
 
Manifestanți au aruncat sâmbătă cu pietre în ferestrele unor sedii ale Alfa Bank și Sberbank și au avariat mobilier și echipamente din interior, conform Mediafax.
 
De asemenea, protestatarii au vandalizat sediul de birouri ale holdingului celui mai mai bogat om din Ucraina, Rinat Ahmetov.
 
Zeci de mii de persoane din capitala ucraineană au participat la o serie de ceremonii de comemorare, în cadrul unei "Zile a celor 100". 
 
Este vorba despre numărul persoanelor ucise în timpul protestelor de la Kiev, care au durat mai multe luni și l-au determinat pe fostul președinte prorus Viktor Ianukovici să fugă în Rusia.
 
Ucrainenii comemorează sâmbătă a doua cea mai sângeroasă zi a protestelor reprimate în sânge, în care peste 50 de persoane au fost ucise de lunetiști.