ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Statele Unite au anunțat, marți dimineață, că misiunile diplomatice americane de la Ankara, Istanbul și Adana vor fi închise astăzi. Decizia a fost luată după ce un bărbat a tras opt sau nouă focuri de armă în aer în apropierea ambasadei de la Ankara.

Individul care a deschis focul în fața Ambasadei SUA a fost reținut de autoritățile turce. Nicio persoană nu a fost rănită.

Potrivit agenției pro-guvernamentale Anadolu, citată de News.ro, bărbatul a scos o pușcă cu pompă pe care o ținea ascunsă în haină și a tras opt focuri în aer, marți dimineața. Bărbatul a fost imobilizat de paznicii de la ambasadă.

Incidentul a avut loc la doar câteva ore după uciderea ambasadorului rus din Turcia la o expoziție. În vârstă de 62 de ani, Andrei Karlov a fost grav rănit și a murit la spital. Presa turcă scrie că atacatorul ar fi strigat „Allahu Akhbar" (Dumnezeu e mare - n.r.) și a spus că ambasadorul Rusiei trebui să plătească pentru Alep.