ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe fondul relațiilor tensionate dintre SUA și Turcia, autoritățile din orașul Ankara au decis să redenumească strada pe care se va construi noua ambasadă a SUA  la Ankara după numele activistului american musulman Malcom X.

Autoritățile orașului din capitala Turciei au redenumit strada unde se construiește noua ambasadă americană „Malcolm X Avenue” după numele liderului pentru drepturi civile din SUA, a anunțat presa turcă, citată de Haaretz.

Mișcarea coincide cu o perioadă de tensiuni între Turcia si Statele Unite și vine după alte modificări ale unor străzi din Ankara, pe criterii politice.
În februarie, autoritățile din Ankara au redenumit strada din fața ambasadei actuale a Ambasadei SUA, "Olive Branch", după numele uneia dintre campaniile sale militare în Siria. 

Ankara și Washingtonul sunt la cuțite, din cauza sprijinului pe care americanii îl acordă miliției kurde din Siria, YPG, pe care Turcia o consideră un grup terorist.
Activistul radical american pentru drepturile omului, Malcolm X, rămâne o figură controversată în istoria Americii și noua decizie a Turciei riscă să fie recepționată negativ de cei care afirmă că acest activist de culoare a alimentat rasismul și sentimentele anti-americane. 
 
Disputele dintre Washington și Ankara păreau să se fi încheiat vineri, după  ce o instanță turcă a decis eliberarea pastorului american Andrew Brunson, după doi ani în care s-a aflat în spatele gratiilor în Turcia, gest pe care președintele Donald Trump l-a apreciat drept  un "pas extraordinar" spre îmbunătățirea relațiilor dintre cele două state.