ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentru postul vacant de la Curtea Supremă, președintele Donald Trump a nominalizat marți un cunoscut militant împotriva avortului, a eutanasiei și căsătoriilor între persoane de același sex. Este vorba de Neil Gorsuch, pe care democrații au anunțat deja că vor face orice pentru a-l bloca.


Donald Trump ia o altă decizie importantă, nominalizându-l marți pe judecătorul Neil Gorsuch pentru Curtea Supremă, după ce postul a rămas vacant în urma decesului lui Antonin Scalia, anul trecut. Anunțul a fost făcut chiar de Trump, care a precizat că astfel vrea să mai îndeplinească o promisiune făcută în campanie.


„Magistratul Gorsuch are abilități legale remarcabile, este o minte briliantă, are o disciplină extraordinară și a câștigat un sprijin bi-partizan. În funcție de vârstă, un judecător poate să fie activ până la 50 de ani, iar deciziile sale pot dura un secol sau mai bine de atât, uneori pot fi chiar permanente”, afirma atenția Trump, însoțit de Neil Gorsuch și de soția sa în timpul nominalizării din Casa Albă.

La doar 49 de ani, Gorsuch se numără printre cei mai tineri magistrați nominalizați la instanța supremă a SUA în ultimul sfert de secol. Acestă funcție este cu atât mai importantă cu cât ea se acordă pe viață. Ca judecător ân cel de-al Zecilea Circuit al Curții de Apel, nominalizat de George W Bush în 2006, Gorsuch s-a pronunțat împotriva reformei sanitare Obamacare. Cunoscute sunt și opiniile sale despre avort și  eutanasie. „Toate ființele umane au valoare intrinsecă iar intenția de a ucide alte vieți din motive personale a fost mereu greșită (spunea Gorsuch în cartea sa „The Future of Assisted Suicide and Euthanasia”). 

Gorsuch este cunoscut și drept magistratul care a dat dreptate statului Utah, care încerca să lase fără finanțări afacerile cu avorturi ale celor de la  Planned Parenthood.

Un exemplu de caz asupra căruia Gorsuch s-a pronunțat deja este cel al proprietarilor de companii private, care după opinia sa, pot refuza din motive religioase să aplice o prevedere a legii asigurărilor medicale cunoscute sub numele de Obamacare — includerea în asigurare a contracepției pentru femei.
 
Confirmarea lui de către Senat ar putea fi obiectul unei lupte politice acerbe, după ce republicanii au refuzat anul trecut să dezbată propunerea făcută pentru același post de președintele Barack Obama, aflat spre finalul celui de-al doilea mandat la Casa Albă. Unii senatori democrați au anunțat deja că vor încerca să blocheze orice candidat desemnat de Trump.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews