Da. Sunt occidental, sunt european, mai occidental și mau european decât vreun pedofil belgian, transexual olandez, homosexual francez, cocălar italian, spălat pe creier din vreo corporație multinațională sau vreun funcționar totalitar din marele mecanism al UE….

Sunt occidental și sunt european pentru că sunt creștin practicant- ceea ce majoritatea au încetat să mai fie prin Uniunea Europeană. Pentru că sunt mai urmaș al celor care au ctitorit catedrale decât cei care le confundă acum cu un bun cadru pentru selfie-uri.

Sunt occidental și sunt european pentru că am un simț al rațiunii: știu că viața este un drept fundamental, știu că avortul este uciderea unui om- pentru că logica îmi spune asta, știu că e imposibil să vorbești de familie și de căsătorie în cuplurile de homosexuali, pentru că nu e rațional, știu că a crede că a fi bărbat sau femeie sunt date naturale, de la Dumnezeu, e o chestie de elementară rațiune și că cei care fiind bărbați se cred femei, sau fiind femei se cred bărbați, sunt doar niște nefericiți suferinzi de o boală psihică.

Sunt occidental și sunt european pentru că am bunul simț. Pentru că nu pot să numesc albul negru și negrul alb doar pentru că așa este „multicultural” și „tolerant”. Pentru că nu accept să îmi torturez logica și rațiunea de dragul unei „alterități” care când nu frizează comicul, frizează ideologicul sau patologicul.
Sunt occidental și sunt european pentru că bunul meu simț nu poate accepta ca artă nici un pișoar pus pe perete, nici un borcan cu urină, nici vreo monstruozitate comică, menită să gâdile simțul snob ideologizat al oamenilor „la modă”.

Sunt occidental și sunt european pentru că nu cred că performanțele sexuale trebuie să fie subiect de mândrie și nu am niciun motiv să îmi ascund disprețul și senzația de greață când văd un marș „gay pride”.
Sunt occidental și sunt european pentru că am niște repere culturale și am încredere în mecanismele civilizaționale care au făcut ca valorile de care aparțin, să stăpânească cândva pământul, până să fie pervertite până la ucidere de acest soi de cancer interior.
Sunt occidental și sunt european pentru că am încredere în persoană și nu în masele umane. Dar știu că nu tot individul este persoană și că așa cum e greu să devii persoană, e foarte ușor să degenerezi într-un individ.
Sunt occidental și sunt european pentru că prefer capitalismul atât cooperativismului cât și groaznicului neocorporatism.
Sunt occidental și sunt european pentru că am această cultură a libertății care înseamnă- până la sinonimie, responsabilitate.

Sunt occidental și sunt european, pentru că, asemenea oricărui occidental și european autentic, am un simț al onoarei și al demnității persoanei, pentru care sunt dispus să lupt, chiar și să mor.
Sunt occidental și sunt european pentru că sunt suficient de bun cunoscător al istoriei civilizației și poporului meu ca să nu pot fi păcălit cu ideea că vreo ideologie doar pentru că se pretinde „europeană”, ar fi expresia europenității și occidentului.

Sunt occidental și sunt european pentru că sunt suficient de tânăr ca să nu mai sufăr de complexele de inferioritate ale multor frați și surori români, care victime ale comunismului, reușiseră să transforme vestul Europei într-o soi de Mecca și să fetișizeze orice era „made in” și nu „fabricat în”.
Sunt occidental și sunt european pentru că Balcaniul nu doar că a născut civilizația occidentală, ci doar a în ochii vreunui semidoct a putut fi considerat vreodată altceva decât parte esențială a Europei.<<

Și Occidentul începe acolo unde ai o biserică și o bibliotecă cu marile cărți și se sfârșește oriunde biserica devine crâșmă iar biblioteca este transformată în în sală de jocuri.
 
Articolul a apărut mai întâi pe blogul autorului.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews