ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Companiile aeriene ruse Aeroflot și Transaero, precum și societatea rusă specializată în securitate cibernetică Kaspersky au fost interzise în Ucraina, măsurile autorităților de la Kiev făcând parte din sancțiunile ucrainene adoptate împotriva Rusiei, a anunțat vineri premierul ucrainean Arseni Iațeniuk.

Tranzitarea teritoriului ucrainean de către avioanele companiilor ruse va fi de asemenea interzisă dacă aceste aparate "transportă material militar, material cu dublă utilizare (militar și civil) sau soldați ruși. Aceste avioane nu au ce căuta pe aeroporturile ucrainene", a precizat șeful guvernului de la Kiev, într-un comunicat preluat de AFP, a adăugat Iațeniuk.

Ministerul ucrainean al Infrastructurii a indicat că decizia va intra în vigoare la 25 octombrie, potrivit Agerpres.

În ceea ce privește serviciile societății Kaspersky, premierul Iațeniuk a ordonat Serviciului ucrainean de telecomunicații să interzică achiziționarea acestora sau utilizarea lor în cadrul guvernului.

Decizia privind interzicerea companiilor ruse în Ucraina a fost calificată de purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, drept un "act de nebunie", iar ministrul rus al transporturilor Maksim Sokolov a avertizat că Moscova va adopta măsuri de răspuns corespunzătoare în cazul în care măsura anunțată de Kiev va fi pusă în aplicare.