ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bulgaria, România şi Serbia sunt gata să îşi închidă graniţele dacă Germania şi Austria recurg la aceeaşi măsură, pentru a opri exodul refugiaţilor.

Afirmația a fost făcută de premierul Bulgariei, după o întrevedere avută la Sofia cu Victor Ponta şi prim-ministrul Serbiei.

"Cele trei țări suntem gata, dacă Germania și Austria își închid frontierele, să nu permitem ca țările noastre să devină zone tampon. Vom fi gata să ne închidem frontierele", a spus Borisov după o întrevedere cu omologii săi român, Victor Ponta, și sârb, Aleksandar Vucici.
 
Declaraţia vine cu o zi înaintea reuniunii de urgenţă la care preşedintele Comisiei Europene a convocat liderii a zece ţări europene aflate pe traseul fugarilor, printre care şi România.

Berlinul şi Viena au decis reintroducerea controalelor la graniţele dintre ţările lor pentru a opri exodul imigranţilor din Asia şi Africa.