ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai multe teste au arătat că miliarde de oameni din întreaga lume beau apă de la robinet contaminată cu particule de plastic, potrivit The Guardian.

 Un studiu al unei fundații americane arată că la robinetele din Europa curge în proporție de 72% apă contaminată cu microfibre. Și încă stăm bine, în Statele Unite rata este de 94%.

Asta înseamnă că materialele plastice se descompun în resturi imperceptibile ochiului liber și trec prin circuitul apei în natură. Ajung în pânza freatică și apoi în sistemul de apă potabilă unde nu sunt filtrate.

Până acum, specialiștii stabiliseră că plasticul care poluează oceanele este ingerat de oameni prin consumul de fructe de mare.

Numărul mediu de fibre de plastic găsite în 500 de mililitri de apă variază de la 4,8 în Statele Unite, până la 1,9 în Europa.

Principalele probleme ale contaminării sunt nanoparticulele de plastic, care pot penetra celule sau organe și chimicalele sau bacteriile care se atașează de microfibre.