ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Donald Trump s-a adresat marți națiunii americane în legătură cu construirea gardului de la frontiera cu Mexicul, pentru a asigura securitatea graniței împotriva imigranților, într-un discurs televizat, informează Breitbart.

Acesta a spus că Statele Unite se confruntă cu o criză umanitară la granița de sud, din cauza faptului că mii de imigranți ilegali încearcă să treacă în America, iar statul nu mai are spațiu să-i găzduiască.

Trump a mai spus că deși America primește cu brațele deschise imigranții legali, migrația necontrolată face rău poporului american, epuizând resursele publice și scăzând salariile.

„Granița noastră de sud este o conductă pentru cantități ilegale de droguri ilegale, inclusiv metamfetamină, heroină, cocaină și fentanyl. În fiecare săptămână, 300 de cetățeni de-ai noștri sunt uciși de consumul de heroină, dintre care 90% vine prin intermediul graniței de sud. Mai mulți americani vor muri în acest an din cauza drogurilor decât au fost uciși în tot războiul din Vietnam”, a spus Președintele.

Șeful de la Casa Albă a mai arătat că luna trecută, 20.000 de copii au fost aduși ilegal în SUA, iar aceștia sunt folosiți ca scuturi umane de bandele de criminali.

„Una din trei femei este asaltată sexual în timpul călătoriei prin Mexic. Femeile și copiii sunt cele mai numeroase victime ale sistemului nostru stricat”, a declarat Președintele.

Donald Trump a spus că specialiștii au propus implementarea de tehnologii care să detecteze droguri, arme, contrabandă ilegală, dar și o „barieră fizică”, un zid de oțel, în valoare de 5.7 miliarde de dolari. 

„Zidul de graniță se va plăti singur. Costul drogurilor ilegale depășește 500 de miliarde pe an, mult mai mult decât cele 5,7 pe care le-am cerut Congresului. Zidul va fi plătit, indirect, de către o nouă înțelegere comercială pe care am făcut-o cu Mexicul”, a spus Trump.

Liderul american a contestat și teoria conform căreia un zid este imoral.

„Atunci, de ce politicienii bogați construiesc ziduri, garduri și porți în jurul caselor lor? Ei nu construiesc ziduri pentru că-i urăsc pe cei dinafară, ci pentru că îi iubesc pe cei dinăuntru”, a tunat Donald Trump.

Președintele Trump a dat vina pe democrați pentru oprirea a activității administrației timp de 18 zile, declarând că problema ar putea fi rezolvată cu ușurință dacă oponenții săi politici vor ceda cerințelor sale privind finanțarea zidului.

„Guvernul rămâne închis pentru un singur motiv: democrații nu vor finanța securitatea frontierelor", a declarat Trump în cadrul discursului susținut din Biroul Oval.Trump a spus că va relua miercuri discuțiile cu democrații.

"Această situație ar putea fi rezolvată într-o ședință de 45 de minute", a spus el. "Am invitat mâine liderii Congresului la Casa Albă pentru a face acest lucru.", a adăugat Trump.