ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Uniunea Europeană trebuie să pună capăt "jocurilor politice" și să-și unească eforturile cu Rusia în lupta împotriva teroriștilor, a declarat miercuri ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, la o zi după seria de atentate de la Bruxelles, relatează AFP și TASS, citate de Agerpres.

Eu chiar sper că europenii vor pune capăt jocurilor lor geopolitice și se vor uni (cu Rusia) pentru a nu permite teroriștilor să preia controlul asupra continentului nostru comun", a declarat Lavrov, în debutul întâlnirii cu omologul său german Frank-Walter Steihnmeier, citat de agenția de presă RIA Novosti.

Steinmeier urmează să fie primit miercuri după-amiază de președintele rus Vladimir Putin și va avea o întâlnire după aceea cu secretarul de stat american, John Kerry, așteptat și el într-o vizită în cursul zilei în capitala rusă.

Atentatele care au lovit marți dimineață la o oră de vârf aeroportul internațional din Bruxelles și o stație de metrou din centrul capitalei belgiene au făcut cel puțin 31 de morți și 260 de răniți. Atacurile au fost revendicate de către gruparea jihadistă Stat Islamic, intervenind la patru zile după arestarea unuia dintre suspecții-cheie în atentatele din noiembrie trecut de la Paris, Salah Abdeslam, potrivit Agerpres.