ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Portugalia se confruntă cu o nouă dramă națională după ce sute de incendii au cuprins această țară. Imaginile publicate pe internet arată dimensiunea unei tragedii cumplite.

Dimensiunea tragediei a fost surpinsă într-o imagine devenită virală, o fotografie făcută, în Vieira de Leiria, de către Helio Madeiras, pompier parașutist recuperator-salvator, din Forțele Speciale ale Autorității Naționale de Protecție Civilă.

Jurnaliștii din presa străină au numit fotografia ca fiind Imaginea sfârșitului lumii. 41 de oameni au murit și peste 60 au fost răniți în incendiile din ultimele zile din Portugalia și Spania, dar bilanțul ar putea arăta mult mai rău, potrivit presei internaționale. Alte șapte persoane dispărute iar unii dintre răniți sunt în stare critică.

Mărturie pentru prăpădul din Portugalia stă o imagine apocaliptică, surprinsă de fotograful J. Pintos, în comuna portugheză Vieira de Leiria, și dată publicității de site-ul spaniol ABC


Autoritățile portugheze și cele ale regiunii spaniole Galicia au declarat trei zile de doliu.

Conform presei portugheze, printre răniți se află și 20 de pompieri, iar 16 dintre victime sunt în stare gravă. Peste 5000 de pompieri, cu 1600 de utilaje combat de la nivel terestru și aerian cele 523 de incendii active în ultimele 2 zile și care au dus la declararea stării de calamitate publică în nordul Portugaliei.