Portugalia se confruntă cu o nouă dramă națională după ce sute de incendii au cuprins această țară. Imaginile publicate pe internet arată dimensiunea unei tragedii cumplite.

Dimensiunea tragediei a fost surpinsă într-o imagine devenită virală, o fotografie făcută, în Vieira de Leiria, de către Helio Madeiras, pompier parașutist recuperator-salvator, din Forțele Speciale ale Autorității Naționale de Protecție Civilă.

Jurnaliștii din presa străină au numit fotografia ca fiind Imaginea sfârșitului lumii. 41 de oameni au murit și peste 60 au fost răniți în incendiile din ultimele zile din Portugalia și Spania, dar bilanțul ar putea arăta mult mai rău, potrivit presei internaționale. Alte șapte persoane dispărute iar unii dintre răniți sunt în stare critică.

Mărturie pentru prăpădul din Portugalia stă o imagine apocaliptică, surprinsă de fotograful J. Pintos, în comuna portugheză Vieira de Leiria, și dată publicității de site-ul spaniol ABC


Autoritățile portugheze și cele ale regiunii spaniole Galicia au declarat trei zile de doliu.

Conform presei portugheze, printre răniți se află și 20 de pompieri, iar 16 dintre victime sunt în stare gravă. Peste 5000 de pompieri, cu 1600 de utilaje combat de la nivel terestru și aerian cele 523 de incendii active în ultimele 2 zile și care au dus la declararea stării de calamitate publică în nordul Portugaliei.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews