ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile de peste Ocean se pregătesc deja „pentru cel mai rău scenariu”: revolte de amploare la nivel național provocate de cursul alegerilor. Oficialii din majoritatea orașelor mari sunt în alertă, așteptându-se la ce e mai rău. În New York, NYPD se „antrenează în fiecare zi” pentru a face față revoltelor și protestelor, fiind mobilizați sute de polițiști suplimentari. Atât pentru ziua alegerilor, cât și pentru după, pe fondul temerilor privind aruncarea țării în haos.

Potrivit EVZ, NYPD se pregătește de mai multe săptămâni pentru a asigura securitatea metropolei în eventualitatea unor urgențe legate de scrutin.

Miami, Portland, Seattle, Minneapolis, Orlando, Chicago și alte orașe importante din America au luat și ele măsuri speciale, informează și Fox News.

Între timp, în Portland, violențele au izbucnit deja, dezlănțuite de Black Lives Matter și Antifa. Vincent Vallelong, vicepreședintele Seargents Benevolent Association, unul dintre sindicatele polițiștilor din New York, a declarat pentru Daily Caller că nu a mai văzut asemenea pregătiri pentru situații catastrofale, în orașul său, de la atentatele teroriste din 11 septembrie 2001.

„Măsuri ca acestea au fost luate pe 11 septembrie, când toată lumea a trecut la ture de 12 ore, dar acum toată poliția este practic în stare de alertă”, a spus Vallelong.Iar Dennis Slocumb, vicepreședintele de onoare al altui sindicat al polițiștilor, International Union of Police Associations, a afirmat la rândul său:

„Fiecare oraș este pregătit (pentru violențe). Nu doar New York sau Minneapolis. Cred că orice șef de poliție din orice zonă metropolitană se pregătește pentru asta de o bucată de vreme.” „Ceea ce face, probabil, este să anuleze concediile și să declanșeze alarma tactică”, a adăugat Slocumb, fost șerif în districtul Los Angeles. „Pregătesc probabil echipe de intervenție, își pun la punct dosarele, se asigură că au tot echipamentul de care e nevoie.”

„Sunt sigur că fiecare agenție monitorizează rețelele sociale și probabil au agenți sub acoperire infiltrați atât în rețelele sociale cât și în anumite grupuri”, a adăugat fostul șerif.

Slocum a mai spus și că agențiile de forță pot să încheie colaborări cu departamentele învecinate, cunoscute ca întrajutorări mutuale, în cazul în care ar fi nevoie de suplimentarea forțelor într-un oraș sau altul.El spune că instigatorii ar trebui supuși efectelor totale ale legii, și că reforma punerii în libertate sub cauțiune, în New York, care eliberează toate persoanele care nu sunt considerate infractori violenți „ar trebui suspendată”.

„Păstrați aceste persoane în sistem, până când situația este sub control”, a declarat Vallelong.

El a mai spus că șefii serviciilor de poliție sunt în contact strâns cu orașele care au căzut pradă violențelor, după moartea lui George Floyd, în mai, precum Portland și Seattle, pentru a trage învățămintele din evenimentele trecute.El spune că instigatorii ar trebui supuși efectelor totale ale legii, și că reforma punerii în libertate sub cauțiune, în New York, care eliberează toate persoanele care nu sunt considerate infractori violenți „ar trebui suspendată”.

„Știu ce trebuie făcut, însă va trebui știut care sunt ordinele de acțiune ce vor fi date de primărie, când situația o va cere”, spune Vallelong. „Am văzut ce s-a întâmplat în trecut – au lăsat pe toată lumea să se dezlănțuie și practic au distrus totul în oraș.”