ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Polițiștii americani au omorât prin împușcare 987 de persoane în 2017, numărul victimelor fiind mai mare decât în 2016, când s-au înregistrat 963 de morți din cauza gloanțelor trase de membri ai forțelor de ordine, indică un bilanț publicat luni de cotidianul The Washington Post, citat de AFP. 

Cotidianul, care se bazează la întocmirea bilanțului pe date oferite de presa locală, publicații oficiale și rețelele sociale, face o înregistrare a victimelor incidentelor în care sunt implicați polițiști începând din 2015, când 995 de persoane au fost omorâte prin împușcare de membri ai forțelor de ordine, arată Agerpres. 

Utilizarea forței letale de către polițiști este subiect de controverse în ultimii ani, după moartea mai multor bărbați de culoare neînarmați, provocând manifestații în întreaga țară și uneori tulburări.

Potrivit cotidianului, 19 bărbați de culoare neînarmați au fost omorâți prin împușcare de către membri ai forțelor de ordine în 2017, față de 17 în 2016 și 36 în 2015.