ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aproape jumătate din populația Statelor Unite încă nu are un loc de muncă, ceea ce arată cât de departe este piața americană a muncii de redresarea după pandemia de coronavirus. transmite CNBC.

Rata de ocupare a forței de muncă, care reprezintă numărul de persoane angajate ca procentaj din populația adultă, a scăzut în luna mai la 52,8%, ceea ce înseamnă că 47,2% dimtre americani nu au serviciu, potrivit Bureau of Labor Statistics (Biroul de Statistică a Muncii).

În timp ce oprirea activităților din cauza noului coronavirus a devastat piața muncii, ponderea populației ocupate a scăzut semnificativ de la un maxim recent de 61,2% atins în luna ianuarie, care este departe de un vârf de 64,7% atins în anul 2000.

Acest raport arată o imagine mai largă a angajărilor, pentru că ia în considerare adulții care nu fac parte din forța de muncă și pe cei care au fost descurajați de perspectivele de a găsi un post, în timp ce rata șomajului include doar persoanele care caută în mod activ să se angajeze.

Între timp, estimările arată că rata șomajului va scădea în iunie la 12,4%, de la 13,3% în luna mai, potrivit Dow Jones.