Una dintre provinciile italiene cele mai afectate de pandemie a fost Bergamo. Testele medicilor vin acum cu rezultate încurajatoare privind dezvoltarea unei imunități de turmă. 
 
Testele sangvine realizate în această zonă au arătat că 42,3% dintre locuitorii din Bergamo au anticorpi la noul coronavirus, transmite DPA.

Testele au fost realizate în zona Val Seriana din provincia Bergamo în luna iulie a acestui an. Eșantionul analizat a fost de 21.467 de persoane, reprezentând mai mult de un sfert din populația locală de vârstă adultă, transmit autoritățile medicale italiene.

Circa 9.000 de rezidenți prezentau în sânge urme ale prezenței virusului SARS-CoV-2. Aceste persoane au fost supuse și unor prelevări de probe nazofaringiene, pentru ca medicii să verifice dacă oamenii sunt sau nu infectați în continuare. Doar 154 dintre ei aveau în continuare virusul, au arătat testele.
 
În această vară, specialiștii americani au demonstrat că în unele zone din New York s-a înregistrat o rată de imunitate ridicată în fața Covid-19, de aproape 70%.  Aproximativ 68% dintre persoanele care au făcut teste de anticorpi la clinică din cartierul Queens au primit rezultate pozitive. La fel s-a întâmplat și în cazul a 56% dintre persoanele testate la o altă clinică din cartierul Jackson Heights.

Rezultatele publicate de compania medicală CityMD și New York Times demonstrează că există o rată mai mare de anticorpi decât oriunde în lume. Următoarea regiune unde a fost înregistrată o rată mare de imunitate la anticorpi era, așa cum anunțau atunci specialiștii, provincia italiană Bergamo, recordul în această zonă fiind de 57%.  

Italia a fost prima țară din Europa afectată de epidemia de COVID-19 și este a doua țară europeană, după Marea Britanie, ca număr de decese asociate noului coronavirus, cu aproape 36.000 de morți din februarie.