ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul ministru al presei Mihail Lesin, ex şef al gigantului media controlat de stat Gazprom-Media şi un apropiat al lui Vladimir Putin, a decedat în urma unei crize cardiace la Washington.
 
Postul ABC a citat vineri un oficial rus şi unul american, potrivit cărora Lesin a fost găsit mort joi într-o cameră de hotel din Dupont Circle, la Washington.
 
Postul Russia Today (RT) a citat membri ai familiei potrivit cărora Lesin a decedat miercuri, în urma unei crize cardiace.
 
Russia Today citează agenţia rusă Tass, potrivit căreia poliţia nu a găsit indicii cu privire la un eventual act criminal, însă a fost lansată o anchetă oficială cu privire la această moarte.
 
Lesin, ministru al presei în perioada 1999-2004, a fost acuzat de cenzurarea presei independente ruse. El a devenit şeful holdingului Gazprom-Media în 2013, dar a demisionat anul următor, invocând motive legate de familie, potrivit ABC.