ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aproximativ 300 de africani au fost aruncați în mod intenționat în apă, în ultimele 24 de ore, de către traficanți, în largul Yemenului, dintre care zeci au murit sau au fost dați dispăruți - un lucru care ilustrează tratamentul inuman căruia îi sunt victime migranții aflați în căutarea unei vieți mai bune, relatează AFP.

Cel puțin șase migranți au murit joi, iar 13 au fost dațidispăruți în largul coastelor provinciei Shabwa, în sudul Yemenului - a doua dramă de acest fel începând de miercuri încoace, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a Organizației Internaționale pentru Migrații (OIM) în această țară.

Potrivit OIM, în total 180 de persoane provenind din Etiopia au fost aruncate în mare, joi, de către traficanți. Migranții erau majoritatea adolescenți și tineri adulți.

„Am trimis echipe în zonă. Douăzeci și cinci de pasageri (răniți) în ambarcațiune primeau îngrijiri pe coastele Yemenului”, a declarat purtătoarea de cuvânt OIM.

„Supraviețuitorii le-au spus colegilor noștri, pe plajă, că traficanții le-au cerut să se arunce în mare după ce au văzut ceea ce păreau să fie reprezentanți ai autorităților”, a declarat Laurent de Boeck, șeful Misiunii OIM, referindu-se la incidentul de joi.

Cu o zi înainte 120 de migranți provenind din Etiopia și Somalia au fost aruncați în mare în mod deliberat, la apropierea de zona de coastă, tot la Shabwa, a amintit OIM, estimând la aproximativ 50 numărul victimelor - dintre care 29 de corpuri au fost găsite în morminte săpate în pripă pe plajă.

Organizația a anunțat o colaborare strânsă cu Comitetul Internațional al Crucii Roșii (CICR) cu scopul de a le oferi un momânt celor morți și în vederea îngrijirii supraviețuitorilor.

Migranții provenind din Cornul Africii continuă să vină în valuri în Yemen - o țară săracă și devastată de război -, cu speranța de ajunge în țări de la Golful Persic mai bogate, potrivit OIM.