ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Acuzată că nu a făcut nimic pentru a -i ajuta pe vecinii săi refugiați, sirienii, Arabia Saudită anunță că vrea să dea o mână de ajutor: propune să construiască în Germania 200 de moschei.

După cum scrie presa germană, care citează cotidianul libanez  Al Diyar, Arabia Saudită, una dintre cele mai bogate țări diun Golf, s-a oferit să construiască 200 de moschei pentru refugiații musulmani ajunși în ultimele zile în Germania. Mai exact, câte una pentu fiecare 100 de refugiați care au pătruns pe teritoriul german. 
 
Propunerea vine în contextul în care șase țări arabe bogate din Golf au fost acuzate în ultimele săptămâni că nu au făcut nimic pentru sutele de refugiați care vor să ajungă în Europa. 
 
Cifrele puse la dispoziție de ONU dovedesc cum stau lucrurile când vine vorba de ”frăția musulmană”. În 2014, Arabia Saudită a acceptat doar 561 de refugiați și a acordat azil unui număr de 100 de imigranți. Și mai puțini au ajuns în state precum Qatar și Bahrein. Spre comparație, Turcia, Libanul și Iordania, vecine cu Siria, au acceptat pe teritoriile lor mii de refugiați. Iar Germania a anunțat că va primi 800.000 de refugiați.
 
Moscheile finanțate de saudiți continuă să joace un rol important în alimentarea terorismului, iar Arabia Saudită, aliată a SUA, este acuzată că a sprijinit insurgenții care luptă de peste 4 ani în Siria împotriva lui Bashar al-Assad.