ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Arabia Saudită și-a depus candidatura pentru a prelua conducerea Consiliului pentru Drepturile Omului de la Organizația Națiunilor Unite, informează The independent.

Anunțul saudiților vine la câteva zile după ce Guvernul acestei țări a postat un anunț prin care se caută opt persoane pentru a fi angajate pe post de călău.

Această informație poate surprinde, dar în realitate, Arabia Saudită este o țară care ucide oameni pe bandă rulantă. Anul trecut, 87 de persoane au fost găsite vinovate și executate. În 2015, cifra a ajuns deja la 85 și aproape sigur, se va depăși cifra de anul trecut.


Hillel Neuer, directorul unui ONG specializat în monitorizarea activității ONU, a declarat că dacă Arabia Saudită va fi aleasă să conducă comisia pentru drepturile omului, aceasta va fi ultimul cui în coșgiugul credibilității acestei instituții.

"A pune Arabia Saudită ca și judecătorul suprem al omenirii asupra respectării drepturilor omului e ca și cum ai instala piromanul orașului în funcția de pompier șef", a spus Neuer, citat de Independent.

În Arabia Saudită, partener strategic al SUA în zonă, domnește un regim autoritar, dominat de aripa Wahhabistă a Islamului.  Această ramură a Islamului este considerată cea mai extremistă dintre toate, din această ideologie inspirându-se Osama bin Laden, Talibanii din Afganistan și mai recent, Organizația Statul Islamic (ISIS).

De altfel, Arabia Saudită se mândrește că este singurul stat "creat prin jihad, singurul care ține Coranul drept Constituție".