ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Arabia Saudită a semnat, cu ocazia vizitei regelui Salman la Moscova, un memorandum de înțelegere în scopul achiziționării unor sisteme antiaeriene S-400 din Rusia, informează site-ul cotidianului israelian Haaretz.

Regele Salman, primul monarh saudit care vizitează Rusia, a condus o delegație care a semnat contracte privind investiții de miliarde de dolari, în contextul în care economia rusă este afectată de scăderea prețurilor la petrol și de sancțiunile occidentale.

Rusia și Arabia Saudită au semnat și un acord de înțelegere în sensul dezvoltării industriei militare saudite.

Potrivit companiei de stat Industria Militară Saudită (SAMI), Arabia Saudită va cumpăra sisteme antiaeriene S-400, echipamente Kornet-EM, TOS-1A, AGS-30 și arme Kalashnikov AK-103 de la compania rusă Rosoboronexport. Valoarea contractelor nu a fost dezvăluită.

Arabia Saudită este al doilea aliat al Statelor Unite, după Turcia, care achiziționează sisteme antiaeriene S-400 din Rusia.