ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un tribunal penal din Macedonia a condamnat șase persoane, inclusiv un imam, la închisoare pentru că au vrut să se alăture grupării teroriste Stat Islamic și spă recruteze jihadiști în acest scop. 

Autoritățile macedonene au indicii potrivit cărora imamul ar fi liderul grupului jihadist. El a primit o condamnare de 7 ani de închisoare, informaza Fox News.

Cele șase persoane au fost arestate în august, în urma unor raiduri în Skopje și în câteva orașe din nord-vestul țării.

În Kosovo, la Priștina, un tribunal a trimis în închisoare trei etnici albanezi care au încercat să intre în rândurile extremiștilor din Statul Islamic din Siria. Doi dintre ei au primit o pedeapsă cu închisoarea de 2 ani și 4 luni, iar cel de-al treilea, de 2 ani și 6 luni.

Cele șase persoane condamnate au fost prinse de către autoritățile turce pe aeroportul din Istanbul și apoi predate autorităților din Kosovo, în noiembrie.