Un tribunal penal din Macedonia a condamnat șase persoane, inclusiv un imam, la închisoare pentru că au vrut să se alăture grupării teroriste Stat Islamic și spă recruteze jihadiști în acest scop. 

Autoritățile macedonene au indicii potrivit cărora imamul ar fi liderul grupului jihadist. El a primit o condamnare de 7 ani de închisoare, informaza Fox News.

Cele șase persoane au fost arestate în august, în urma unor raiduri în Skopje și în câteva orașe din nord-vestul țării.

În Kosovo, la Priștina, un tribunal a trimis în închisoare trei etnici albanezi care au încercat să intre în rândurile extremiștilor din Statul Islamic din Siria. Doi dintre ei au primit o pedeapsă cu închisoarea de 2 ani și 4 luni, iar cel de-al treilea, de 2 ani și 6 luni.

Cele șase persoane condamnate au fost prinse de către autoritățile turce pe aeroportul din Istanbul și apoi predate autorităților din Kosovo, în noiembrie.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews