ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Uniunea Europeană trebuie să-și asume responsabilitatea în problema refugiaților. În caz contrar, Balcanii riscă să se transforme într-un butoi cu pulbere. 

Avertismentul vine din partea arhiepiscopului Ieronim al II lea al Atenei și al Întregii Grecii, cu ocazia vizitei făcute la Academia Evanghelică din Berlin, scrie pravoslavie.ru.

Arhiepiscopul Greciei a aminit că țara sa se confruntă cu o criză dublă. Pe de o parte, cu probleme economice, pe de altă parte, cu problema imigrației. Înaltul Prelat a atras atenția că actuala criză a imigrației poate fi rezolvată numai printr-o cooperare a statelor, bisericilor și tuturor părților interesate și a avertizat că Balcanii vor deveni un "butoi cu pulbere" dacă imigranții vor fi blocați în această regiune.

"Dacă nu vor fi create condiții pentru întoarcerea refugiaților în țara lor, mulți din ei vor fi blocați în Balcani. Rezultatul — Balcanii vor deveni un butoi cu pulbere. Europa trebuie să conștientizeze această responsabilitate și să încerce să elimine cauzele acestei probleme. În caz contrar, ea va deveni permanentă și va fi imposibil de rezolvat. Europa trebuie sa fie o uniune a sprijinului reciproc și a valorilor comune,f și nu o coaliție a statelor bogate", a afirmat Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe a Greciei.
 
În Grecia, de la începutul acestui an, au sosit peste 700.000 de imigranți. Imigranții care ajung în Grecia pornesc din Turcia, traversând cu bărci pneumatice o porțiune din Marea Egee, și debarcă în insulele grecești

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews