Arhimandritul Emilian Simonopetritul a trecut la cele veșnice joi, 9 mai 2019, anunță Romfea, citată de Basilica

Acesta a fost stareț al Mănăstirii Simonopetras din Sfântul Munte Athos timp de 20 ani, perioada fiind considerată una dintre cele mai înfloritoare din istoria mănăstirii.

Arhimandritul Emilian, pe nume laic Alexandros Vafides, s-a născut în 1934, la Pireu (Grecia).

În decembrie 1960 a fost tuns în monahism și hirotonit ierodiacon. Un an mai târziu, a primit darul preoției, rămânând pentru o vreme la Mănăstirea Sfântului Visarion din Dousiko.

Din 1973 s-a stabilit în Sfântul Munte, iar în 1974 a fost ales stareț al Mănăstirii Simonopetra în locul defunctului stareț Haralambie.

Începând cu anul 2000, din cauza unor probleme de sănătate, s-a retras la ctitoria sa, Mănăstirea Ormilia, situată între localitățile Vatoped și Ormília, în peninsula greacă Halkidiki, nu departe de Sfântul Munte Athos.

Slujba înmormântării arhimandritului Emilian Simonopetritul va avea loc vineri, 10 mai, la Mănăstirea Ormilia.
 


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.