Arhimandritul Emilian Simonopetritul a trecut la cele veșnice joi, 9 mai 2019, anunță Romfea, citată de Basilica

Acesta a fost stareț al Mănăstirii Simonopetras din Sfântul Munte Athos timp de 20 ani, perioada fiind considerată una dintre cele mai înfloritoare din istoria mănăstirii.

Arhimandritul Emilian, pe nume laic Alexandros Vafides, s-a născut în 1934, la Pireu (Grecia).

În decembrie 1960 a fost tuns în monahism și hirotonit ierodiacon. Un an mai târziu, a primit darul preoției, rămânând pentru o vreme la Mănăstirea Sfântului Visarion din Dousiko.

Din 1973 s-a stabilit în Sfântul Munte, iar în 1974 a fost ales stareț al Mănăstirii Simonopetra în locul defunctului stareț Haralambie.

Începând cu anul 2000, din cauza unor probleme de sănătate, s-a retras la ctitoria sa, Mănăstirea Ormilia, situată între localitățile Vatoped și Ormília, în peninsula greacă Halkidiki, nu departe de Sfântul Munte Athos.

Slujba înmormântării arhimandritului Emilian Simonopetritul va avea loc vineri, 10 mai, la Mănăstirea Ormilia.
 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews