ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O lume nouă prinde contur în jurul nostru, coronavirusul aducând în viața noastră reguli și realități noi, de la parcuri labirint în Viena sau plutitoare în Danemarca, la restaurante tip seră la Amsterdam, toate gândite să țină oamenii la cât mai mare distanță unii de alții.

În Danemarca, scrie Rador, este propusă o rețea de parcuri publice plutitoare, care să permită oamenilor petrecerea timpului în natură, în "deplină siguranță”. Arhitectul australian Marshall Blecher și studioul danez de design Fokstrot au dezvăluit planurile – și primele imagini – ale Parkipelago-ului.

Astfel, grădinile plutitoare dispuse una lângă alta la fel ca un arhipelag vor fi ușor de accesat cu barca, în canoe, dar și înot.

Viena, anunță Rador, propune parcuri tip labirint, în care oamenii să nu se întâlnească niciodată. Oamenii se vor putea auzi, însă nu se vor putea vedea sau atinge unul de altul: vor intra distanțați prin porți diferite, după care vor pătrunde într-o rețea labirintică de alei verzi, bine delimitate între ele.

Soluția vieneză pentru persoanele care vor să se bucure de vegetație în liniște și siguranță se numește „’Parc de la Distance’,” și va fi primul parc din lume născut din distanțarea socială, notează sursa citată.
„Acest parc este conceput pentru a crea o distanță fizică sigură între vizitatorii săi. După pandemie, parcul va rămâne util, putând fi folosit de oricine dorește să scape puțin de haosul orașului și să se izoleze un timp ”, explică Chris Precht

Gardurile vii care vor delimita cărările individuale vor avea aproximativ doi metri înălțime și un metru și jumătate lățime, iar pasarelele, realizate din granit roșu, vor garanta vizitatorilor dornici de plimbări solitare o distanță de cel puțin doi metri unul de altul. Între aleile mărginite de copaci și flori parfumate, vizitatorii vor putea parcurge 6-700 de metri singuri, sau alături de propriii parteneri.