ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Militarii israelieni au doborat cu două rachete Patriot un avion al Siriei, care ar fi pătruns în spațiul aerian al Israelului. Incidentul a declanșat sirenele de alertă în caz de atac cu rachete, în Înălțimile Golan, anunță serviciul de presă al armatei Israelului, conform Russia Today.

Apărarea anti-aeriană israeliană a doborît o aeronavă Sukhoi, produsă în Rusia, care s-a infiltrat doi kilometri pe teritoriul israelian, folosind două rachete Patriot lansate din orașul Safed, sublinază Forțele de Apărare Israeliene.
 
Se pare că avionul s-a prăbușit în Siria.
 
Sirenele de alertă în caz de atac cu rachete s-au făcut auzite în Înălțimile Golan la scurt timp după ora 13:30, în zona Consiliului Regional Golan, în Valea Iordanului și în orașul Katzrin. 
 
Forțele de Apărare Israeliene au declarat că, începând de marți dimineață, „s-a înregistrat o escaladare a conflictului intern din Siria și, în consecință, a avut loc o creștere a activității forțelor aeriene siriene. Forțele IDF sunt în alertă maximă și foarte pregătite să acționeze în caz de încălcare a prevederilor Acordurilor de Dezangajare, din 1974„, precizeaza comunicatul.