Militarii israelieni au doborat cu două rachete Patriot un avion al Siriei, care ar fi pătruns în spațiul aerian al Israelului. Incidentul a declanșat sirenele de alertă în caz de atac cu rachete, în Înălțimile Golan, anunță serviciul de presă al armatei Israelului, conform Russia Today.

Apărarea anti-aeriană israeliană a doborît o aeronavă Sukhoi, produsă în Rusia, care s-a infiltrat doi kilometri pe teritoriul israelian, folosind două rachete Patriot lansate din orașul Safed, sublinază Forțele de Apărare Israeliene.
 
Se pare că avionul s-a prăbușit în Siria.
 
Sirenele de alertă în caz de atac cu rachete s-au făcut auzite în Înălțimile Golan la scurt timp după ora 13:30, în zona Consiliului Regional Golan, în Valea Iordanului și în orașul Katzrin. 
 
Forțele de Apărare Israeliene au declarat că, începând de marți dimineață, „s-a înregistrat o escaladare a conflictului intern din Siria și, în consecință, a avut loc o creștere a activității forțelor aeriene siriene. Forțele IDF sunt în alertă maximă și foarte pregătite să acționeze în caz de încălcare a prevederilor Acordurilor de Dezangajare, din 1974„, precizeaza comunicatul.