Militarii israelieni au doborat cu două rachete Patriot un avion al Siriei, care ar fi pătruns în spațiul aerian al Israelului. Incidentul a declanșat sirenele de alertă în caz de atac cu rachete, în Înălțimile Golan, anunță serviciul de presă al armatei Israelului, conform Russia Today.

Apărarea anti-aeriană israeliană a doborît o aeronavă Sukhoi, produsă în Rusia, care s-a infiltrat doi kilometri pe teritoriul israelian, folosind două rachete Patriot lansate din orașul Safed, sublinază Forțele de Apărare Israeliene.
 
Se pare că avionul s-a prăbușit în Siria.
 
Sirenele de alertă în caz de atac cu rachete s-au făcut auzite în Înălțimile Golan la scurt timp după ora 13:30, în zona Consiliului Regional Golan, în Valea Iordanului și în orașul Katzrin. 
 
Forțele de Apărare Israeliene au declarat că, începând de marți dimineață, „s-a înregistrat o escaladare a conflictului intern din Siria și, în consecință, a avut loc o creștere a activității forțelor aeriene siriene. Forțele IDF sunt în alertă maximă și foarte pregătite să acționeze în caz de încălcare a prevederilor Acordurilor de Dezangajare, din 1974„, precizeaza comunicatul.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews