ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Inspectorul General al Departamentului Apărării a arătat, într-un raport, că  US Army a făcut ajustări false la intrările în contabilitate de 2,8 trilioane de dolari într-un singur trimestru din 2015, pentru întregul an suma ridicându-se la 6,5 trilioane de dolari, potrivit profit.ro

Pentru aceste "intrări” nu există facturi și bonuri care să le susțină, existând posibilitatea ca ele să fi fost pur și simplu inventate astfel încât bilanțul să iasă echilibrat.

Raportul citat confirmă o serie de articole publicate de Reuters din 2013 care au dezvăluit felul în care Departamentul Apărării a falsificat datele contabile la scară mare, fiind incapabil să închidă bilanțul. Ca urmare, este imposibil de verificat cum unt cheltuiți banii contribuabililor de către Departamentul Apărării, de departe cel mai mare consumatotr de fonduri alocate de Congres prin buget.