Inspectorul General al Departamentului Apărării a arătat, într-un raport, că  US Army a făcut ajustări false la intrările în contabilitate de 2,8 trilioane de dolari într-un singur trimestru din 2015, pentru întregul an suma ridicându-se la 6,5 trilioane de dolari, potrivit profit.ro

Pentru aceste "intrări” nu există facturi și bonuri care să le susțină, existând posibilitatea ca ele să fi fost pur și simplu inventate astfel încât bilanțul să iasă echilibrat.

Raportul citat confirmă o serie de articole publicate de Reuters din 2013 care au dezvăluit felul în care Departamentul Apărării a falsificat datele contabile la scară mare, fiind incapabil să închidă bilanțul. Ca urmare, este imposibil de verificat cum unt cheltuiți banii contribuabililor de către Departamentul Apărării, de departe cel mai mare consumatotr de fonduri alocate de Congres prin buget.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews