ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Numeroase teorii ale conspirației au apărut în mediul online după prezentarea de către un fotograf canadian a mai multe avioane de luptă americane ce erau revopsite în albastrul tip camuflaj folosit de armata rusă.

Deși fotograful a precizat că acestea ar putea fi astfel vopsite pentru a fi folosite în exerciții militare pentru a simula atacuri inamice, numeroși utilizatori de rețele socializare s-au înghesuit să propună teorii ale conspirațiile din ce în ce mai ciudate.

Unul dintre aceștia a bănuit că americanii să pregătesc să comită un atac aerian în Sirian de-a dreptul oribil pentru ca apoi să poată da vina pe ruși, scrie presstv.com, în timp ce altul a mers mai departe cu teoria afirmând că acestea vor fi folosite pentru ca a ataca și scufunda o navă americană și a provoca un conflict.

Folosirea de echipament militar care să se asemene perfect cu cel al inamicilor este o tehnică comună a armatei americane, dar și a altor țări, pentru exerciți. Numai că, aceste teorii vin în contextul în care Statele Unite și Rusia au ajuns la un blocaj privind rezolvarea crizei din Siria.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews