ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Duminică au fost reluate acțiunile militare împotriva Statului Islamic, fortificat în Sirt. Inițiativa militară a fost reluată după două săptămâni de încetare temporară a focului. 

Guvernul libian a reluat activitatea de eliberare a orașului Sirt de sub conducerea Statului Islamic. Tentativa a fost inițiată în urmă cu patru luni, iar duminică armata libiană a dat startul ofensivei de eliberare a orașului.

”Armata noastră a căutat să elibereze zonele ocupate de combatanții Daesh”, a declarat un reprezentant de presă al forțelor militare care luptă în regiune, potrivit Reuters.

Ofensiva armatei libiene a fost demarată ca o completare a acțiunii de eliberare a fostului bastion jihadist, care a fost ocupat, și reținut cu îndârjire de combatanții teroriști vreme de 4 luni. În aceste momente, soldații ISIS sunt baricadați într-o mică zonă a orașului portuar situat la 450 de km est de Tripoli.

Mai mult, armata libiană a reușit să neutralizeze două mașini-capcană în cartierul N.3 înainte de a ajunge în prima linie a frontului, moment în care doi teroriști kamikazii au încercat, fără succes să-și detoneze explozibilul, din spusele lui Reda Issa, purtătorul de cuvânt al armatei libiene din regiune.

În cursul serii, forțele pro-GNA au anunțat într-un comunicat că au preluat controlul asupra mai multor clădiri, între care un spital de campanie și o școală care fusese transformtă de jihadiști într-un atelier în care erau asamblate mașinile-capcană.