ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Viitorul nu sună bine pentru rebelii sirieni. Forțele militare ale regimului Assad au recucerit ma multe cartiere din nord estul orașului Alep, aceasta fiind cea mai mare înfrângere, din 2012 și până acum, pentru cei care luptă împotriva regimului de la Damasc.

Armata a recucerit luni cartierele Sakhur, Haydariya și Sheikh Khodr, în timp ce forțele kurde au cucerit cartierul Sheikh Fares, a anunțat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului.

Deși Kurzii nu sunt oficial nici aliații Damascului, nici ai rebelilor, opoziția siriană îi acuză de cooperare cu regimul lui Bashar al-Assad. "Rebelii au pierdut controlul asupra tuturor cartierelor din nord-estul Alepului și aceasta este cea mai mare înfrângere a lor din 2012 și până acum", a declarat directorul OSDO, Rami Abdel Rahman.

Mass-media oficiale au anunțat la rândul lor cucerirea cartierelor Sakhur și Haydariya, difuzând imagini cu mii de civili care au fugit din estul Alepului în ultimele zile, noteaza Agerpres.

Cucerirea, sâmbătă, a cartierului Massaaken Hanano, cel mai mare din estul orașului Alep, a marcat debutul acestei importante avansări a armatei siriene.

Cucerirea, luni, a cartierului Sakhur este strategică pentru regimul de la Damasc, deoarece îi permite să taie definitiv Alep-Est în două.

Sectorul Est, unde locuiesc circa 250.000 de oameni, este total asfixiat de un asediu impus de regimul președintelui Al-Assad de patru luni și este ținta celor mai devastatoare bombardamente de la lansarea de către regim, în 15 noiembrie, a unei violente ofensive pentru a recuceri în totalitate acest al doilea oraș al Siriei, miză majoră în conflict.