ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Armata rusă trimite militari și echipamente în Italia. Ajutorul vine după o discuție între Vladimir Putin și premierul Italiei, Giuseppe Conte, potrivit Mediafax.

Kremlinul spune că Putin și-a exprimat sprijinul pentru liderii și oamenii din Italia greu încercați de acestă situație dificilă.

Armata rusă a anunțat că trimite zeci de virologi militari, echipamente medicale și de dezinfecție, pentru a ajuta țara să lupte împotriva COVID-19.

Giuseppe Conte și-a exprimat recunoștința pentru pașii făcuți de Rusia în ajutorarea Italiei în aceste momente de cumpănă pentru țară.
 
În ciuda sancțiunilor impuse de Uniunea Europeană împotriva Rusiei ca răspuns la invadarea peninsului Crimea în 2014, Roma a încercat să mențină relații bune cu Moscova și a cerut un dialog mai deschis între Kremlin și Bruxelles.

Bilanțul victimelor din Italia a ajuns la 59.138 de îmbolnăviți și 5.476 morți.

Numai în ultimele 24 de ore în această țară au fost înregistrate 5.560 îmbolnăviri și au murit alți 651 oameni, relatează presa italiană.