Regimul sirian a anunțat joi că a preluat controlul asupra Alepului, al doilea cel mai important oraș din țară, obținând astfel cea mai mare victorie în fața rebelilor de la începutul războiului, în 2011.

”Mulțumită sângelui martirilor noștri și sacrificiilor valoroaselor noastre forțe armate și forțelor suplimentare și aliate, comandamentul general al forțelor armate anunță întoarcerea securității la Alep, după eliberarea sa de terorism și teroriști și ieșirea celor care mai rămăseseră”, a anunțat armata într-un comunicat.

”Această victorie reprezintă o cotitură strategică în războiul împotriva terorismului subliniază capacitatea armatei siriene și aliaților săi de a câștiga bătălia împotriva grupărilor teroriste și pune bazele unei noi faze în vederea gonirii terorismului de pe tot teritoriul Republicii arabe siriene”, adaugă armata în comunicat.

Forțele guvernamentale au făcut acest anunț după ieșirea ultimului convoi cu rebeli civili din estul Alepului, un fost fief rebel din această metropolă care a căzut după o lună de campanie violentă de bombardamente - aeriene și terestre.

Pierzându-și bastionul - care a devenit un câmp de ruine din cauza bombardamentelor violente -, rebeliunea cunoaște astfel cel mai grav revers de la începutul războiului.

Aceasta reprezintă o victorie majoră a președintelui Bashar al-Assad, a cărui campanie a fost susținută aeriană de Rusia, iar terestru de Iran și Hezbollahul libanez.

2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.