ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Armata siriană a anunțat luni că Frontul Al-Nusra și ceea ce ea a numit drept alte grupări teroriste au ucis 84 de persoane, majoritatea femei și copii, în ultimele trei zile la Alep, în bombardamente care au inclus arme chimice și tiruri de rachetă. 

Frontul Al-Nusra, care a rupt legăturile cu Al Qaida și și-a schimbat numele în Jabhat Fateh al-Sham în iulie, este unul dintre principalele grupuri de rebeli care iau parte la o ofensivă împotriva vestului orașului Alep controlat de guvern, începută vineri.

Duminică, mass-media de stat siriene au anunțat că militanții au lansat atacuri cu gaze toxice asupra cartierului Hamdaniya din partea de vest a orașului Alep controlată de guvern. Rebelii au numit această acuzație o minciună.

Într-un comunicat difuzat luni, armata și înaltul comandament al forțelor armate au declarat că rebelii au vizat școli și civili, au lansat 20 de canistre de gaze toxice, 50 de rachete Grad și au declanșat 48 de incendii.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), cu sediul în Marea Britanie, a afirmat că a înregistrat 48 de decese de la începutul ofensivei rebelilor, printre care 17 copii.

   
Organizațiile pentru drepturile omului și țările occidentale au acuzat anterior armata siriană, susținută de forțele aeriene ale Rusiei, că vizează spitale, brutării și alte zone civile în bombardamentele lor asupra zonelor rebelilor, inclusiv estul orașului Alep.

Un raport ONU, atacat de Rusia pe motiv că nu avea credibilitate, a constatat de asemenea că armata siriană a folosit arme chimice de cel puțin două ori, fapt negat de aceasta.