ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Armata siriană a reușit să facă legătură cu trupele aflate sub asediul Statului Islamic (IS) din Deir Ezzor, în estul țării, informează mass-media de la Damasc, situație confirmată de observatori independenți din zonă.

Orașul Deir Ezzor și provincia sa bogată în petrol este ultima pe care o controlează SI și pierderea ei înseamnă sfârșitul acestei organizații teroriste.

„Unitățile armatei arabe siriene (...) au spart asediul organizației teroriste SI asupra orașului Deir Ezzor'', făcând joncțiunea cu soldații asediați din baza Brigăzii 137, în vestul orașului, a afirmat agenția oficială Sana. ''Elemente ale armatei, venind din vest, au făcut joncțiunea cu Brigada 137, spărgând astfel asediul teroriștilor Daesh (acronimul în arabă al SI), impus orașului”, a precizat Sana.

Acestea sunt forțele generalului Souheil Hassan, venite din provincia Raqa (vest), ce au fost primele care au făcut joncțiunea respectivă, potrivit unei surse militare.

Cetățenii din zonă așteaptă sosirea trupelor siriene cu mare nerăbdare, după trei ani de teroare, afișând steagurile țării și salutându-se cu semnul victoriei.

Jihadiștii au asediat în 2015 două enclave guvernamentale în orașul Deir Ezzor. Cea de-a doua enclavă guvernamentală, la periferia de sud, care include un aeroport militar și trei cartiere, este de asemenea asediată de către jihadiști.