ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Forțele armate ale Republicii Siriene au intrat joi în orașul antic Palmira, relatează agenția Reuters, citând televiziunea de stat.

Postul Ikhbariya a difuzat imagini cu armata siriană intrând în Palmira, anunțând că forțe guvernamentale au preluat controlul asupra unui cartier din vestul orașului.

"Le transmitem acestor luptători înarmați că avansăm în Palmira și dincolo de ea, cu voia lui Allah, către Rakka, centrul bandelor Daesh", a spus un militar sirian pentru postul de stat sirian.

Generalul Alexander Dvornikov, comandant forței expediționare ruse trimise în Siria, a declarat că eliberarea acestui oraș va fi o lovitură grea pentru așa-zisul Stat Islamic.

"Orașul Palmira, localizat în estul Siriei este blocat și lupta pentru eliberarea sa continuă. Securizarea acest oraș - un loc de însemnătate specială istorică și geografică pentru Siria - va diviza în două forțele Daesh. De asemenea, va deschide drumul către Raqqa și Deir ez-Zor, ca să nu mai vorbim de posibilitatea de a stabili controlul graniței cu Irakul", a declarat el citat de agenția Ria Novosti.

Palmira a intrat sub controlul Daesh din mai 2015.Gruparea teroristă a distrus părți însemnate din orașul antic, gest condamnat ca și crimă de război de către ONU.