ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Germanii sunt cetățenii europeni care resimt probabil cel mai dureros efectul de bumerang al sancțiunilor economice împotriva Moscovei.

Marile orașe germane se pregătesc pentru criza energetică din iarna aceasta prin oprirea apei calde, limitarea încălzirii, stingerea iluminatului public.

Municipalitatea Hanovrei, de pildă, plănuiește o reducere a consumului energetic cu 15%.

În perioada 31 octombrie 2022 – 1 martie 2023, clădirile municipalității nu vor avea voi să fie încălzite peste 20 de grade Celsius.

Primăria a interzis de asemenea folosirea pentru încălzire a aerului condiționat și a radiatoarelor electrice.

Locuitorii Hanovrei vor fi obligați să facă dușuri reci în clădirile administrate de municipalitate. Apa caldă va fi oprită la piscine sau săli de sport.

Primarul Belit Onay, din partea Verzilor, a declarat:

„Situația este imprevizibilă. Fiecare kilowatt contează. Protejarea infrastructurii critice trebuie să fie o prioritate.”

Primarul dă vina pe Rusia, și agresiunea acesteia împotriva Ucrainei, fără a pomeni ceva despre sancțiunile care se întorc acum ca un bumerang împotriva celor care le-au dictat?

„Ne confruntăm cu vremuri grele din cauza agresiunii ruse asupra Ucrainei. Și, deoarece vedem că există o penurie de gaz, aceasta este o provocare majoră pentru municipalități.”

Și Belit Onay avertizează că situația este foarte grea și îndeamnă la un Hei-Rup național:

„Nu doar municipalitățile, toată lumea trebuie să facă asta: și guvernul federal, și fiecare persoană din Germania. Toată lumea trebuie să economisească energie cât mai mult posibil, pentru a putea trece peste această iarnă. În caz contrar, în decembrie sau ianuarie vom avea probleme mult mai mari decât iluminatul sau dușurile.”

Și orașul Müchen a plonjat în plin Ceaușism. Primăria bavareză a anunțat săptămâna trecută că va stinge toate reflectoarele din oraș și a oprit apa caldă în toate clădirile municipalității.

În plus, fântânile din al treilea oraș german ca mărime vor fi oprite pe timpul nopții.

Nürnberg a închis trei din cele patru piscine acoperite ale orașului.

Districtul Lahn-Dill din landul Hessa a oprit de pe acum apa caldă în cele 86 de școli și 60 de săli de sport ale sale, urmând ca la jumătatea lunii septembrie să decidă dacă prelungește măsura.

Săptămâna trecută, consiliul local din Berlin a votatoprirea iluminatului a 200 de monumente, clădiri și obiective turistice din capitala cu peste 3,5 milioane de locuitori.