Kievul și separatiștii pro-ruși din estul Ucrainei au convenit asupra unui armistițiu pe perioada sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou, în regiunea Donețk, începând de miercuri, 23 decembrie. Înțelegerea a fost negociată la ultima ședință din acest an, marți, a Grupului de contact pentru Ucraina

Armistițiul va intra în vigoare la miezul nopții și ar putea pune capăt ciocnirilor sângeroase din estul Ucrainei.

"Această inițiativă este deosebit de necesară pentru ca civilii care locuiesc în est să trăiască în pace cu prilejul sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou', a declarat un consilier al negociatorului președintelui Petro Poroșenko.

Potrivit Kievului, separatiștii pro-ruși continuă să dețină 140 de prizonieri ucraineni, mulți dintre care sunt răniți sau grav bolnavi.

Națiunile Unite estimează că peste 9.000 de persoane - în majoritate civili - au fost ucise din martie 2014, când a izbucnit revolta rebelilor.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.