ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Actorul și activistul de mediu Arnold Schwarzenegger anunță că, împreună cu o echipă de avocați, vrea să dea în judecată marile companiile de petrol ale căror produse ucid oameni în întreaga lume din cauza poluării.

„O să ne ținem de ei. Pentru că, pentru mine, e ceva absolut iresponsabil să știi că produsul tău ucide oameni și cu toate astea să nu pui pe el o etichetă de avertizare, așa cum e în cazul tutunului”, a declarat Schwarzenegger  într-un interviu pentru Politico.com, preluat de site-ul breitbart.com.

„Fiecare benzinărie, fiecare mașină, fiecare produs care are în componență combustibili fosili ar trebui să aibă o etichetă de avertizare ”, spune Schwarzenegger. El a precizat că a început discuții cu diverse firme de avocatură pentru intentarea unei acțiuni judiciare contra companiilor petroliere.

„ Industria tutunului a știut ani întregi, decenii, că fumatul va omorî oameni, că va afecta oamenii și va îmbolnăvi de cancer, dar informațiile au fost ascunse și negate. Apoi, la un moment dat, producătorii de țigări au fost dați în judecată și au trebuit să achite compensații de sute de milioane de dolari”, a declarat fostul  guvernator al Californiei.

Chiar dacă acționarea în judecată a companiilor petroliere nu poate aduce beneficii, financiare sau de alt gen, Schwarzenegger speră că prin acest demers poate contribui la creșterea gradului de conștientizare cu privire la modul în care aceste companii „ucid cu bună știință oameni din întreaga lume”.

„Nu cred că este vreo o diferență: dacă intri într-o cameră și știi că o să omori pe cineva, asta e crimă cu premeditare; Cred că se poate spune același lucru despre companiile petroliere”, consideră vedeta americană.