ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Experții în etică și criticii de artă și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu expoziția de pictură a lui Hunter Biden, în care se așteaptă ca tablourile fiului președintelui SUA să se vândă cu sume cuprinse între 75.000 de dolari și 500.000 de dolari.

Cumpărătorii „operelor de artă” ale lui Hunter Biden își vor păstra anonimatul, ca urmare a unui aranjament făcut de Casa Albă, scrie Washington Post.

George Berges, proprietarul galeriei din New York unde vor fi expuse tablourile, s-a angajat și el să nu divulge date despre vânzarea acestora.

„Toată această chestie este o idee foarte proastă”, a declarat pentru Post avocatul Richard Painter, care a condus departamentul de etică al președintelui George W. Bush, în perioada 2005-2007.

„Reacția inițială pe care o va avea o mulțime de oameni este că (Hunter) se folosește de calitatea de fiu al președintelui și dorește ca oamenii să-i dea o mulțime de bani. Vreau să spun că sunt niște prețuri incredibil de mari.”

Painter a observat că și participanți din străinătate ar putea cumpăra „operele” lui Hunter Biden, prin intermediari, pentru a obține favorurile lui Joe Biden și ale Casei Albe.

Walter Shaub, care a condus Biroul de Etici Guvernamentale în vremea președintelui Barack Obama, și-a exprimat și el îngrijorarea.

„Pentru că nu știm cine plătește pentru aceste lucrări de artă și nu știm sigur că (Hunter Biden) știe, nu avem nici un mijloc de a monitoriza dacă oamenii își cumpără în realitate intrarea la Casa Albă”, a spus Shaub. „Ceea ce plătesc toți acești oameni este numele de familie al lui Hunter Biden.”

„Așadar, în loc să dezvăluie cine plătește sume exorbitante pentru operele de artă ale lui Hunter Biden, pentru ca să putem verifica dacă cumpărătorii au acces la guvern, Casa Albă a încercat să se asigure că nu vom afla niciodată cine sunt ei. Este foarte dezamăgitor”, a adăugat Shaub într-o postare pe Twitter.

Fiul președintelui a atras atenția și prin numeroasele sale afaceri dubioase în străinătate, inclusiv prin acțiunile pe care continuă să le dețină la o companie de investiții chineză.

De asemenea, la scurt timp după alegerile din 2020, s-a aflat că se află în desfășurare o anchetă federală privind relațiile de afaceri ale lui Hunter Biden din 2018 încoace.

Prima expoziție de artă a lui Biden Jr. cuprinde 15 picturi și își va deschide porțile în octombrie, la galeria Berges, din Soho, dar va avea și un vernisaj privat pentru colecționarii VIP din Los Angeles, în septembrie.

Când Washington Post i-a cerut o declarație adjunctului secretarului de presă de la Casa Albă, Andrew Bates, acesta a negat orice gest reprobabil din partea familiei Biden.