ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Artistul Vlad Miriță se alătură vocilor care sprijină Referendumul pentru Căsătorie.  Într-un videoclip publicat pe Youtube, artistul spune că „referendumul este cea mai concretă definiție a democrației, iar presa este prima care beneficiază de pe urma democrației prin libertatea de care se bucură”, scrie basilica.ro.

Sunt foarte multe voci care combat acest referendum” și din păcate chiar presa este unul dintre cei mai mari contestatari, spune Vlad Miriță, convins de faptul că  simplul fapt că acest referendum este atacat, boicotat, „ar trebui să ne motiveze și mai mult să ne mobilizăm la vot”.

Referindu-se la cei care denunță costurile referendumului, Vlad Miriță arată că cele „trei milioane de oameni care au cerut acest demers, cotizează lunar la bugetul de stat, iar în aproximativ 3 ani de când s-au strâns semnăturile, acești cetățeni au cotizat la stat o sumă cu care se puteau organiza 360 de referendumuri”.

„Să spui că este un referendum foarte costisitor și că se puteau face multe alte lucruri utile pentru societate cu banii aceia este o dovadă de rea intenție și de proastă înțelegere a democrației”, a precizat Vlad Miriță.

Cântărețul a făcut referire la țările occidentale spunând că „au foarte multe lucruri frumoase și utile pe care e bine să le preluăm în societatea românească, dar sunt și lucruri mai puțin benefice, iar noi, ca oameni înțelepți cu discernământ, putem face diferența și putem prelua nu totul la pachet, ci în parte ceea ce este bun”.

Vlad Miriță a încheiat cu următorul mesaj: „Familia este esențială pentru bunul mers al societății, iar familia începe prin căsătorie”, adică „uniunea liber consimțită dintre un bărbat și o femeie”.