ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul conservator  italian vrea să încurajeze natalitatea, oferind un teren agricol părinților care vor avea cel de-al treilea copil în anii următori, scrie miercuri presa italiană, relatează AFP, citata de news.ro.

Măsura - elaborată de Liga, conservatoare, și inclusă în proiectul de buget pe 2019 - prevede să se ofere o concesiune, pe o perioadă de 20 de ani, asupra unui teren agricol public, familiilor care se lărgesc în perioada 2019-2021.

”Se spune că italienii fac puțini copii și trebuie ca tendința să fie inversată”, a declarat presei ministrul Agriculturii Gian Marco Centinaio, care provine din Ligă. ”Ministerul vrea să contribuie, favorizând zonele rurale, unde oamenii mai au copii”, a subliniat el.

Rata natalității în Italia este cea mai mică din Europa, iar Liga a făcut din ea calul său de bătaie, promițând să relanseze economia pentru a le reda italienilor dorința de a face copii.

Ministrul Familiei, catolicul Lorenzo Fontana, care provine și el din Ligă, și-a exprimat susținerea față de această măsură, precizând că ea privește doar cuplurile căsătorite și instalate în Italia de cel puțin zece ani.