Guvernul conservator  italian vrea să încurajeze natalitatea, oferind un teren agricol părinților care vor avea cel de-al treilea copil în anii următori, scrie miercuri presa italiană, relatează AFP, citata de news.ro.

Măsura - elaborată de Liga, conservatoare, și inclusă în proiectul de buget pe 2019 - prevede să se ofere o concesiune, pe o perioadă de 20 de ani, asupra unui teren agricol public, familiilor care se lărgesc în perioada 2019-2021.

”Se spune că italienii fac puțini copii și trebuie ca tendința să fie inversată”, a declarat presei ministrul Agriculturii Gian Marco Centinaio, care provine din Ligă. ”Ministerul vrea să contribuie, favorizând zonele rurale, unde oamenii mai au copii”, a subliniat el.

Rata natalității în Italia este cea mai mică din Europa, iar Liga a făcut din ea calul său de bătaie, promițând să relanseze economia pentru a le reda italienilor dorința de a face copii.

Ministrul Familiei, catolicul Lorenzo Fontana, care provine și el din Ligă, și-a exprimat susținerea față de această măsură, precizând că ea privește doar cuplurile căsătorite și instalate în Italia de cel puțin zece ani.

2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.