ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Personajele gay și transgender din show-urile TV americane au ajuns la un număr record, nu mai puțin de 329 de personaje LGBT permanente și periodice apărând în programele oferite de platformele TV, inclusiv serviciile de streaming.
 
Sarah Kate Ellis, președinta GLAAD, o organizație LGTB, a spus că televiziunea era locul crucial pentru portretizarea personajelor LGBTQ și a vieților lor.

„Într-o perioadă în care administrația Trump încearcă să facă oamenii din comunitatea LGBTQ invizibili, reprezentarea în toată diversitatea noastră în programe TV bazate pe scenariu este o contrabalansare care dă celor din comunitatea LGBTQ povești cu care să relaționeze”.
 
Potrivit raportului GLAAD, personajele LGBT din show-uri ale principalelor televiziuni, precum „Riverdale”, „Empire” și „Designated Survivor” reprezintă 6,5% din totalul personajelor, cel mai mare procent din ultimii 22 de ani.