ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ivan Șușko, șeful administrației locale din Mihailovka, regiunea Zaporojie de sub control rusesc, unde se află și centrala nucleară, a fost asasinat. O mașină capcană a explodat, iar Șușko (foto cu familia) a murit în cele din urmă la spital.

Ivan Șușko în vârstă de 40 de ani, cetățean ucrainean, tată a unui copil, a murit în această dimineață după ce o mașină capcană i-a distrus vehiculul, transmite Daily Mail.

El a fost instalat ca șef al „administrației militaro-civile” din Mykhailivka în luna mai, în regiunea în care se află sub asediu cea mai mare centrală nucleară din Europa.

„Un dispozitiv exploziv a fost plantat sub scaunul mașinii șefului localității”, a spus o sursă pentru agenția rusă Interfax, citată de ȘtiripeSurse.

Sushko a murit, a declarat Vladimir Rogov, consiliul șef al administrației regionale.

Rogov a spus că imediat după explozie, Sushko a fost dus în stare critică la spital, unde a murit la scurt timp.

De la începutul verii, au fost făcute mai multe încercări de asasinate asupra oficialilor din regiunile Zaporojie și Herson.

De asemenea, asasinatul apare în contextul în care și Daria Dughin, fiica lui Alexandr Dughin, a fost ucisă în acest fel, mai scrie sursa citată.