ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Grupul de apărare a drepturilor homosexualilor, GLAAD, pune Hollywood-ul pe coji de nucă, în raportul său anual, acuzându-l pentru lipsa de roluri pentru homosexuali și absența povestirilor cu subiecte homosexuale în filmele din anul 2017.
 
În ciuda faptului că James Ivory a câștigat anul trecut premiul pentru cel mai bun scenariu pentru tema homosexuală „Call Me by Your Name”, GLAAD reclamă faptul că anul trecut Hollywood-ul a avut mai puține personaje homosexuale și teme pentru comunitatea LGBT în filmele sale, potrivit Breitbart.com.

În raportul său privind 109 filme, GLAAD susține că „personajele homosexuale, lesbiene, trans și queer au apărut în numai 14 filme - doar 12,8% din totalul producțiilor cinematografice„, o scădere dramatică de 18,4%  față de 2016. „Cifra a fost cel mai mic procent din 2012 și pînă acum”, insistă cei de la GLAAD.
 
Activiștii de la  GLAAD  nu se limitează doar la  a reclama acest lucru. Ei afirmă că până în 2021 speră să vadă că 20% din emisiunile celor de  Hollywood vor include în special personaje homosexuale și, până în 2024, vrea 50% din filme să conțină personaje și subiecte LGBTQ.

GLAAD susține în raportul său că 20% dintre americani cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani și 12% dintre cei cu vârste între 35-51 revendică eticheta LGBTQ. „Dacă Hollywood-ul vrea să rămână relevant pentru aceste audiențe și să i se cumpărare bilete, atunci va trebui să creeze povestiri care să reflecte comunitatea LGBTQ”.

Cifrele prezentate de activiștii GLAAD sunt discutabile. Potrivit unui sondaj recent, doar 4% dintre americani sustin ca sunt homosexuali, potrivit lui Gallup,, notează Breitbart.com.
 
Raportul citat de site-ul american vine în contextul în care, în primele luni ale acestui an, filmele cu tematică religioasă au reușit să le surclaseze pe cele care promovează homosexualiatatea. Clasamentul Imdb (The Internet Movie Database) din luna martie situa  producția cu tematică creștină  „I Can Only Imagine”, pe baza rezultatelor box-office, pe poziția a treia în topul celor mai urmărite filme, surclasând controversata producție hollywoodiană cu buget uriaș „Call Me by Your Name”, cu patru nominalizări la Oscar,  un elogiu adus pedofiliei.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews