ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Soția președintelui sirian, Asma al-Assad, s-a vindecat complet după un an de tratament de cancerul la sân de care suferea, conform declarațiilor sale dintr-un interviu difuzat sâmbătă seara de televiziunea de stat, transmite AFP, potrivit Agerpres.

„Periplul meu s-a terminat (…) Dumnezeu fie lăudat, am învins complet cancerul”, a declarat Asma al-Assad, care pe 11 august va împlini 44 de ani. Soția președintelui a apărut îmbrăcată într-o rochie albă lungă, afișând o tunsoare scurtă. Postul de televiziune sirian nu a precizat data la care a fost înregistrat interviul.

În august 2018, în plin război, președinția siriană anunța că doamna Assad suferea de cancer la sân și că a început un tratament.

De la acea dată, președinția siriană a difuzat fotografii în care Asma al-Assad apărea purtând văl și cu chipul emaciat, în centre de tratament pentru copiii bolnavi de cancer sau primind răniți de război, orfani sau participând la evenimente caritabile.

În ianuarie a fost operată într-un spital militar din Damasc.

În interviul difuzat sâmbătă, doamna Assad, mamă a trei copii (doi băieți și o fată), a vorbit despre „epuizarea fizică” din perioada tratamentului. Cu o expresie facială când gravă, când surâzătoare, soția președintelui sirian a lăudat sprijinul primit din partea copiilor, a rudelor și a soțului. A precizat că Bashar, „partenerul său de viață”, i-a fost „alături în această încercare”.