Soția președintelui sirian, Asma al-Assad, s-a vindecat complet după un an de tratament de cancerul la sân de care suferea, conform declarațiilor sale dintr-un interviu difuzat sâmbătă seara de televiziunea de stat, transmite AFP, potrivit Agerpres.

„Periplul meu s-a terminat (…) Dumnezeu fie lăudat, am învins complet cancerul”, a declarat Asma al-Assad, care pe 11 august va împlini 44 de ani. Soția președintelui a apărut îmbrăcată într-o rochie albă lungă, afișând o tunsoare scurtă. Postul de televiziune sirian nu a precizat data la care a fost înregistrat interviul.

În august 2018, în plin război, președinția siriană anunța că doamna Assad suferea de cancer la sân și că a început un tratament.

De la acea dată, președinția siriană a difuzat fotografii în care Asma al-Assad apărea purtând văl și cu chipul emaciat, în centre de tratament pentru copiii bolnavi de cancer sau primind răniți de război, orfani sau participând la evenimente caritabile.

În ianuarie a fost operată într-un spital militar din Damasc.

În interviul difuzat sâmbătă, doamna Assad, mamă a trei copii (doi băieți și o fată), a vorbit despre „epuizarea fizică” din perioada tratamentului. Cu o expresie facială când gravă, când surâzătoare, soția președintelui sirian a lăudat sprijinul primit din partea copiilor, a rudelor și a soțului. A precizat că Bashar, „partenerul său de viață”, i-a fost „alături în această încercare”.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews