ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociația Medicală din Tokyo recomandă administrarea ivermectinei pentru a preveni agravarea infectării cu covid-19, potrivit unui articol de pe site-ul Nikkei. France Soir prezintă un extras din această recomandare:

„La o conferință de presă din 9 februarie, președintele Asociației Medicale din Tokyo, Haruo Ozaki, a recomandat utilizarea de urgență a medicamentelui, în primul rând pentru a preveni agravarea îngrijitorilor la domiciliu și pentru a răspunde la răspândirea noii infecții cu coronavirus. El a subliniat că medicamentele antiparazitare precum „ivermectina” ar trebui administrate persoanelor infectate cu Sars-Cov2, spunând că s-a dovedit că sunt eficiente în prevenirea infectării.

Pe lângă ivermectină, el a cerut guvernului să aprobe utilizarea antiinflamatorului steroidian, dexametazona. Ozaki a declarat: „(Ambele) au puține efecte secundare. Aș dori ca guvernul să ia în considerare că tratamentul se poate face la nivelul medicului de familie.„

Ivermectina și dexametazona sunt ambele prescrise în Japonia. Cu toate acestea, nu a fost aprobat ca tratament pentru corona”. 

Ivermectina ar urma să fie utilizată pentru pacienții îngirjiți la domiciliu, al căror număr crește pe măsură ce paturile spitalurilor din Tokyo se aglomerează.
 
Spitalul Universitar Kitasato a început studiile clinice cu Ivermectina în septembrie anul trecut. Spitalul a anunțat că va administra medicamentul unui număr de 240 de pacienți, până la sfârșitul lunii martie, pentru a vedea dacă scurtează timpul necesar pentru ca pacienții să fie testați negativ cu testele PCR.
Studiile clinice cu Ivermectina au fost efectuate în scopuri de tratament și prevenire în țări precum Japonia, SUA și India.

Ivermectina a fost dezvoltată de profesorul emerit al Universității Kitasato Satoshi Omura, pentru care a câștigat Premiul Nobel pentru medicină în 2015. Medicamentul s-a dovedit eficient în eradicarea infecțiilor parazitare în Africa și în alte regiuni.