ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociația românilor din Norvegia a depus la Parlamentul norvegian o scrisoare prin care solicită din partea politicienilor o mai mare implicare și atenție privind modul de aplicare a legii ”protecției copilului”. 

Scrisoarea vine în contextul în care, în ultima perioadă, mai multe familii de români din Norvegia au reclamat un tratament abuziv și discreționar din partea instituției ”Protecția Copilului”, informează  jurnaldenord.info.

Redăm mai jos un pasaj din textul trimis de românii din Norvegia legislativului de la Oslo:

”Stimați membri ai Parlamentului Norvegian, Reprezentăm Asociația Românilor din Norvegia. În urma protestelor internaționale privind intervenția Barnevernet (Protecția Copilului) în unele familii românesti din Norvegia, vă transmitem următoarele: Noi nu dorim escaladarea conflictului. Noi nu dorim ca imaginea Norvegiei în fața lumii să aibă de suferit. Noi dorim să lucrăm împreună si să fim constructivi. Apreciem munca desfăsurată si rezultatele pozitive privind protecția copilului în Norvegia, țară care constituie un exemplu în lume.  Avem tot respectul pentru Interesul Suprem al Copilului si suntem împotriva oricărei forme de violență. Avem tot respectul, de asemenea, pentru legislația norvegiană si separația puterilor în stat. Solicităm sprijin însă din partea Parlamentului Norvegian privind îmbunătățirea legislației referitoare la Protecția Copilului în Norvegia astfel încât Barnevernet (Protecția Copilului) si Fylkesmannen (Guvernatorul Districtual) să ia în considerare și propunerile noastre. Dorim sincer să contribuim pozitiv în societatea norvegiană  si credem că, doar împreună, noi-cetățenii, Parlamentul si Fylkesmannen/Barnevernet putem găsi soluțiile cele mai bune.  Interesul Suprem al copiilor este să crească în familiile lor! Acest lucru trebuie să fie clar înțeles și explicat de Barnevernet în Norvegia.  Luarea unui copil sub protecție trebuie să fie ultima soluție si niciodată prima! Să fie respectat întotdeaua principiul acesta! Propunem, de aceea, îmbunătățirea legislației si rutinelor privind Protecția Copilului.