ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tony Bobulinski, fostul asociat de afaceri al Hunter Biden, a fost invitatul jurnalistului Tucker Carlson, la emisiunea Fox News „Tucker Carlson Tonight”, unde a acordat pentru prima dată un interviu, după izbucnirea mega- scandalului privind afacerile familiei Biden. Afaceri în care se regăsește și România, via Puiu Popoiviciu.

Bobulinsky a declarat că seară că faptul că Joe Biden neagă că ar fi știut sau ar fi fost implicat în relațiile externe ale fiului său  reprezintă „o minciună flagrantă”. Iar candidatul democrat la președinție este „compromis” ca posibil viitor președinte din cauza relațiilor de afaceri ale familiei sale cu China.„Cred că Joe Biden și familia Biden sunt compromiși”, a spus Bobulinski.
 
 
„Pur și simplu nu văd, având în vedere istoria care reiese din aceste fapte, cum Joe nu poate fi influențat în vreun fel pe baza istoriei pe care el și familia lui o au”, a spus Bobulinski. „Deci, în calitate de cetățean și de contribuabil american, sunt foarte, foarte îngrijorat”.

Bobulinski a explicat cum s-a întâlnit cu Joe Biden la Los Angeles, pe 2 mai 2017, la cererea lui Hunter Biden și a unchiului său, Jim Biden, pentru a discuta despre relațiile familiei Biden la „nivel înalt”. „M-au invitat la cină și mi-au prezentat forța pe care o are familia Biden pentru a mă a convinge și mai mult și a mă deterina să preiau rolul de CEO al întreprinderii mixte între firma chinezească de energie CEFC China Energy Co. și Oneida Holdings, un LLC (societate cu răspundere limitată- n.r) din Delaware.

La întrebarea lui Hunter Carlson dacă fostul vicepreședinte american știa de această afacere, Bobulinksi a răspuns că este „limpede precum cristalul” că Hunter Biden își ținea tatăl la curent cu privire la statutul unui acord de asociere în participație, înainte de a se întâlni cu Joe Biden.

Își puneau întreaga moștenire a familiei la bătaie. Știau exact ce fac. Aveau de-a face cu o întreprindere deținută de China, care avea un sprijin financiar puternic și sprijin politic din partea Partidului Comunist Chinez. Așa mi-a fost prezentat. Nu sunt propriile mele cuvinte. Așa mi au prezentat lucrurile”, a continuat Bobulinski.

Bobulinski și-a amintit faptul că și-a exprimat îngrijorările în fața lui Jim Biden, a doua zi după întâlnirea cu fostul vicepreședinte, explicându-i acestuia că relațiile lor de afaceri cu chinezii ar putea avea un impact asupra aspirațiilor prezidențiale ale fratelui său, din 2020.

Știu că Joe a decis să nu candideze în 2016, dar dacă va candida în viitor? Nu își asumă riscul politic sau riscul principal? Îmi amintesc că l-am privit pe Jim Biden și i-am spus: „Cum veți face la asta? Nu ești îngrijorat? El s-a uitat la mine, a râs și a spus: „Negare plauzibilă”. 
 
Negarea plauzibilă este capacitatea, în mod obișnuit, a unor oficiali înalți dintr-un lanț de comandă formal sau informal de a nega responsabilitatea pentru orice acțiuni condamnabile comise de alții într-o ierarhie organizațională din cauza absenței dovezilor coroborante care confirmă participarea lor.

Bobulinski a descris o a doua întâlnire pe care a avut-o cu Joe Biden, într-o parcare în care fostul vicepreședinte i-a spus să „fie cu ochii pe fiul și pe fratele său”.
 
Joe Biden nu este menționat în niciun document al Oneida Holdinngs, în ciuda unui e-mail din 13 mai 2017,  pe care Bobulinski l-a primit de la asociatul lui Hunter Biden, James Gilliar în care spune că 10% din firmă ar fi „deținută de H pentru tipul cel mare”.

Bobulinski afirmă că „tipul cel mare” din e-mail face trimitere la Joe Biden.

Jim Biden a primit o participație de 20% la Oneida când tranzacția a fost finalizată, la 22 mai 2017, în plus față de cele  10% menționate în e-mailul din 13 mai al lui Gilliar, conform documentelor obținute de Daily Caller News Foundation și alte mass-media.

Sunt sigur că au existat discuții în cadrul familiei Biden. Nu eram la curent cu această discuție. Dar acesta este Jim Biden, fratele potențialului viitor președinte al Statelor Unite. Nu este un văr îndepărtat. Nu este un angajat. Fratele său este cel care, în documente, se definește drept consilier politic al fratelui său ".

În timpul negocierilor asupra structurii companiei Oneida, Hunter Biden i-a trimis un mesaj text lui Bobulinski, spunând: „Atât James cât și „președintele meu” au dat un NU emfatic”. Bobulinski susține că Hunter Biden se referea la tatăl său când a spus „președintele meu” în mesajul din 19 mai 2017.

Cât despre chinezii implicați în acord, a precizat Bobulinski, „întotdeauna a  fost familia Biden, care, evident, este condusă de Joe Biden”.
 
 
Reamintim că Tony Bobulinski, audiat zilele trecute de două comisii din Senatul SUA,  a susținut o declarație de presă filmată în care a afirmat că se află în posesia a trei telefoane, un IPhone și două BlackBerry, care conțin dovezile corupției și minciunilor familiei Biden. La cererea sa și a FBI, audierea din Senat s-a amânat, pentru ca Bobulinski, militar în rezervă, să predea telefoanele către FBI.