Președintele sirian Bashar al-Assad a salutat victoria trupelor sale la Alep și a declarat că sirienii "au scris istorie" alungându-i pe rebeli din al doilea oraș ca mărime al țării, informează AFP.
 
"Vreau să vă asigur că ceea ce se întâmplă astăzi este istorie, pe care orice cetățean sirian este pe punctul de a o scrie", a declarat șeful statului într-o scurtă înregistrare video postată pe contul de Facebook al președinției.

"Odată cu eliberarea Alepului, putem spune că situația s-a schimbat, nu numai pentru Siria, nu numai pentru regiune, ci pentru toată lumea", a spus el cu zâmbetul pe buze, în înregistrarea care pare realizată cu un telefon mobil.

"Istoria se scrie acum. Este mult mai important decât simple felicitări", a adăugat el, vorbind despre un "înainte" și un "după" "eliberarea" orașului Alep, unde în ultimele cartiere ale rebelilor, violent bombardate de regim timp de mai multe săptămâni, au început primele evacuări.

Pierderea Alepului este un regres major pentru rebeli, care au cucerit partea de est a metropolei în 2012. Pentru regim, această victorie, posibilă cu sprijinul Rusiei, este cel mai important succes al puterii de la începutul războiului în 2011.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.