ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tenorul Andrea Bocelli și-a atras un val de comentarii critice, insulte și chiar glume proaste pe seama handicapului de care suferă, după ce a îndrăznit să atace măsurile de restricție impuse de autoritățile de la Roma în timpul pandemiei de covid-19. Bocelli n-a fost cruțat pe rețelele de socializare, de liderii politici, dar nici de diverse voci din lumea artistică și pentru că a  mărturisit că a   încălcat în mod voluntar starea de urgență declarată în Italia.

Scandalul a izbucnit după, ce în timpul unei ședințe speciale în Senatul italian,  tenorul a povestit ccă s-a simțit umilit și jignit de măsurile de restricție impuse în propria țară. „Nu am putut să părăsesc casa, cu toate că nu am comis vreo crimă", a dezvăluit artistul. 

Bocelli a declarat că a făcut o formă mai ușoară a bolii COVID-19, iar, după ce s-a vindecat, a donat plasmă. 

Andrea Bocelli a povestit că a fost testat pozitiv în luna martie și că a preferat, atunci, să păstreze secretă boala. 

”Pandemia care a zguduit lumea m-a afectat, deși mai ușor, pe mine și pe alți membri ai familiei mele.  Din respect față de cei pentru care infectarea cu virusul a avut consecințe mai grave am decis că ar fi mai bine să nu împărtășesc veștile. Nu am vrut să îmi alarmez inutil fanii și am preferat să protejez și confidențialitatea familiei mele”, a scris Andrea Bocelli pe pagina sa de socializare.

În Duminica Paștelui, Andrea Bocelli a cântat singur în fața unei catedrale din Milano, iar spectacolul său muzical a fost transmis live pe internet pentru cetățenii care îl ascultau de acasă. Concertul s-a numit Muzică pentru Speranță.

„Nu e corect să stau în casă la vârsta mea"
 
Artistul de 61 de ani a făcut o serie de declarații referitoare la restricțiile impuse în pandemie la o conferință ținută în Senatul Italiei, la care au participat politicieni din opoziție. Bocelli a spus că a fost de acord cu acele reguli extreme fiindcă "nu cred că a fost corect și benefic sănătății mele să stau în casă la vârsta mea".

„Am nevoie de soare și de vitamina D", a mai spus artistul. Bocelli a sugerat că cetățenii ar trebui să refuze să respecte acele reguli.

„Deci, pentru ce era tot acest simț al gravității? Să refuzăm să respectăm această regulă. Hai să citim cărți, să ne mișcăm, să ne cunoaștem între noi, să vorbim, să dialogăm”, a mai spus Bocelli.

„Am o fată de 8 ani și este de neconceput ca acești copii să meargă la școală separați de o bucată de plexiglass și ascunși în spatele unei măști. Este de neimaginat ca școlile să fie închise atât de rapid, în timp ce cluburile de noapte să fie redeschise. Adică tinerii nu merg să învețe, în schimb merg să își disperseze crierii!”

În finalul discursului său, Andreea Bocelli i-a încurajat și pe alții să respingă carantina și izolarea, regulile de distanțare și, în schimb, să se întoarcă și să își vorbească unul altuia: „Haideți să refuzăm aceste reguli, haideți să luăm câteva cărți, să ne întoarcem unii spre alții, să ne cunoaștem unii pe alții și să vorbim între noi!”